25 Maart 2019

Advendo '57 VR1 - Kesteren VR1: 3-3

Terug

Vandaag stond de topper tegen Kesteren op het programma. En daar waren we best een klein beetje zenuwachtig voor. Maar eenmaal op het veld viel die spanning snel van ons af en stonden we echt heel goed voetbal af te leveren.

In de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Vrij snel wist Laura de 1-0 te scoren, door een corner van Gerjanne binnen te koppen. Helaas viel vrij snel daarna de gelijkmaker. Zo ging het in de eerste helft nog wat over en weer met kansen voor beide ploegen, maar deze gingen er niet in door knap keepwerk of gewoon domme pech.

In de rust werd ons verteld dat we echt heel netjes aan het voetballen waren. Kesteren zat er ook strak op want nogal eens voor wat overtredingen zorgde, maar daar moesten we ons niet door van de wijs laten brengen.

In de tweede helft was het Kesteren die wat vaker de boventoon voerde. Na een minuut of 20 wisten zij te scoren door een wat vreemde aanname, maar goed. We namen de aftrap, Helma gaf een lange bal op Roos en de 2-2 stond op het scorebord. Omdat de tijd begon te dringen, en we allebei moesten winnen, moest het spel even wat meer pit krijgen. Zo geschiedde, want amper 5 minuten later maakte Laura de 3-2. Kort hierna wist Helma te scoren, maar deze werd om een bijzonder vreemde reden afgekeurd. We mochten dit in ieder geval niet meer weggeven, en met nog 5 minuten op de klok waren we er ook van overtuigd dat we deze wedstrijd in onze zak hadden. Maar daar was die dodelijke nummer 8 van Kesteren, en in de laatste minuut wist zij uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker te scoren. We hebben gestreden als leeuwen, en met een gelijkspel mogen we eigenlijk best heel tevreden zijn. Het word voor ons nu nog wel heel lastig om kampioen te worden. Maar het is en blijft de Kelderklasse dus alles kan.

Volgende week spelen we tegen hekkensluiter Oranje-Wit. De vorige wedstrijd werd met 4-0 gewonnen, dus dat zou moeten kunnen. Er wordt om 11:30 afgetrapt op sportpark Elst.

Bron: www.facebook.com