22 Mei 2019

Advendo ’57 O13-1G pakt eerste 3 punten tegen Lunteren!

Terug

Een moeizame start van de competitie was het wel voor de JO13-1 van Advendo’57. Na een aantal weken stonden de dames en heren nog steeds puntloos onderaan. Door werklust te tonen waar menig ploeg van kan leren, kwamen de punten toch steeds dichterbij. Zo werd er tegen FC Jeugd gelijk gespeeld met 2-2; het eerste punt was binnen.

Zaterdag 17 november was het dan zover; een belangrijke uitwedstrijd tegen Lunteren O13-2G. bij winst zou de ploeg van de onderste plek af komen. Dat dit het doel was lieten de dames en heren zeker blijken. Aangevuld met Wessel en Tom van de O15-2G, vanwege het ontbreken van Jelle en Pieter leek de groep er klaar voor.

Na een moeizame start viel de bal ongelukkig in ons doel, en dat binnen 5 minuten. 1-0 voor de Lunterse buren. Onder leiding van aanvoerder Rebekka werd de ploeg wakker en leefde helemaal op. De verdediging hield alles potdicht, Jayden en Rachel die beiden als voorstopper hebben gespeeld gaven de Lunterse spits geen schijn van kans. Wessel ving alles op wat er overheen kwam, en was continue gevaarlijk met rushes en lange ballen. Mauries, die de laatste tijd op rechtsback speelt en dit uitstekend doet, speelde wederom een sterke pot. En op links verdedigende kracht en aanvallende dreiging van Jayden en Esmee. Hierachter Yamin die na de tegengoal zichzelf herpakte en prima stond te keepen.

Een middenveld met Wouter en Ludwig die elkaar blindelings wisten te vinden, samen met Rebekka; de Ederveense variant van Nigel de Jong. Hiervoor Gerwin die de druk er vol op zette, samen met buitenspelers Tom en Fenna die goed aanwezig waren en de backs steeds maar voor bij gingen.

Door de hoge druk kwam het geluk ook bij Advendo’57, zo belandde de bal, na matig uitverdedigen van Lunteren, in eigen doel; 1-1. Het team kreeg vleugels, kort hierna maakte Thom een topactie en wist een assist te geven op Gerwin; 1-2! Slechts een aantal minuten later was het weer raak; Gerwin tekende ook aan voor de 1-3. De 1-4 was misschien wel de meest verassende goal; de kleinste man van het veld Wouter kopte raak! Zo ging het team met een goed gevoel de rust in.

e helft kwam Lunteren er aanvallend niet meer aan te pas, wie er ook achterin stonden; de verdediging stond als een huis. Het was een eenzijdige 2e helft waarin Advendo zichzelf te weinig wist te belonen; Wouter en Ludwig begonnen steeds beter te spelen en stuurde alle aanvallen van Advendo’57 aan. Fenna en Tom bleven levensgevaarlijk op de vleugels, waardoor de dreiging continue bleef voor het doel van Lunteren. De 1-5 kon daarom ook haast niet uitblijven; Rebekka schoot vanuit de kluts snoeihard raak, de wedstrijd was beslist.

Er is goed voetbal laten zien door de dames en heren, met een inzet die een overwinning verdiend. Het fysieke spel van de O13-1G bleek dan ook te veel voor de tegenstanders; een welverdiende overwinning, en eindelijk van de laatste plaats af. Een sterke overwinning die de ploeg heeft verdiend.