22 Mei 2019

​Vrouwen 1 neemt voorbeeld aan Ajax in bloedstollende derby!

Terug

Het zal aan de clubkleuren hebben gelegen, en misschien dat onze tegenstander een iets minder onmogelijke horde was, maar de wedstrjd was zeker zo spannend. En nee, we speelden niet in Santiago Bernabéu, het spel was niet van hetzelfde niveau, we hadden ook geen 4000 supporters bij ons en we zijn ook niet door naar de kwartfinales van de Champions League, maar... WEL 3 PUNTEN OP ZAK!

We kennen het team van SDS’55 nu al een aantal jaar en er werd nog nooit van ze gewonnen. In de thuiswedstrijd gaven we zo zeer onnodig onze 1e plek in de competitie weg dus er stond behoorlijk wat druk op dit potje. Het feit dat Ede/Vic, nummer 1 van nu, vandaag punten verspeelde tegen Otterlo legde die druk er nog een beetje meer op. Wij moesten en SDS doet niet meer mee om het kampioenschap. We zouden dus op gelijke hoogte kunnen komen met Ede/Vic en zo zouden we het weer volledig in eigen hand kunnen hebben.

We misten onze captain en aanvallend middenveldster Helma vandaag, waardoor we een beetje verloren aan de wedstrijd begonnen. Achterin stond het net niet helemaal op scherp waardoor SDS binnen een paar minuten 0-1 wist te maken. Gelukkig hadden we daar heel snel antwoord op door Tessa die 1-1 wist te maken. Snel daarna reageerde SDS daar weer op door 2-1 te maken uit een snelle omschakeling. 3 minuten later was het Brenda die raak wist te koppen uit een corner. Hierna hadden we achterin ook onze zaakjes op orde en stond de boel op slot. Laura maakte in de 40e minuut door voorbereidend werk van Tessa en Gerjanne 2-3. Het was zaak met voorsprong de rust in te gaan en na 45 hele natte en koude minuten mochten we naar binnen.

In de tweede helft waren we pas echt goed wakker. SDS kwam niet veel meer van de eigen helft en na een kwartier spelen maakte Gerjanne op aangeven van Roos 2-4. En alsof het nog niet genoeg was gaf Roos nogmaals een assist op Tessa, die de 2-5 op de pantoffel had. Niet veel later scoorde Gerjanne de 6e van de middag uit een spectaculair genomen vrije trap, de Wekeromse keepster zag de bal zo tussen de schoenen door in het net verdwijnen. Al met al een heerlijke overwinning, ze zijn allemaal mooi maar deze zijn pas echt genieten!

Zaterdag 16 maart spelen we om 12:30 thuis tegen Hoevelaken VR2 op het B-veld.

Bron: www.facebook.com