26 Juni 2019

​Advendo '57 VR1 - Ede/Victoria VR1: 2-1

Terug

Dat was het dan, de beruchte wedstrijd tegen Ede/Victoria. Een strijd tussen de nummer 1 en 2. Tegen Ede/Victoria is het altijd weer spannend wie er aan het langste eind gaat trekken. Zelfs zo spannend, dat de zenuwen er her en der wel wat in zaten.

Al direct vanaf de eerste minuut zaten we er fel op. Er werd afgetrapt en direct was daar de eerste kans voor ons, maar de bal miste op een haar na het net. Even later nam Helma een vrije trap en de bal belandde in de kluts. Laura bedacht zich geen moment en liep de bal zo het net in. Een vroege voorsprong dus, heerlijk! Maar Ede Vic zou Ede Vic niet zijn als ze daarna niet heel snel terug zouden komen. Hun tactiek was al langer bekend, loeren op de counter er dan hopen op een goede voorzet of een corner. Maar laten wij nou razendsnelle verdedigers hebben. Voorstopper Tessa Bos kon menig bal uit de lucht vegen en laatste vrouw Mariëlle kon goed in de weg lopen. Na nog een minuut of 35 bikkelen konden we met 1-0 gaan rusten.

In de rust was het het bekende liedje, lekker door blijven voetballen, dan komt het wel goed.

En dat kwam het ook. Hoewel Ede/Vic vaak wel beter was, kregen ze niet echt kansen. Wij kregen die ook niet echt in de schoot geworpen, tot Helma haar kans schoon zag en Roos een prima assist wist te geven. Roos lepelde de bal daarop over de keepster heen en zo werd de 2-0 op het bord geschoten. Hierna ging het spel nog wat over en weer en Ede/Vic wist een minuut of 20 voor tijd een penalty te versieren. Deze werd knap benut en zo werd het 2-1. Het spel was daarna niet meer noemenswaardig en er werd bij een 2-1 stand afgefloten.

Volgende week treden we aan tegen de dames van Otterlo op sportpark Kastanjebos. Er word om 14:50 afgetrapt.

Bron: www.facebook.com