22 Mei 2019

​Eindelijk weer de 0 voor Vrouwen 1!

Terug

Vandaag stond de derby tegen Lunteren op het programma. Altijd een spannende pot, want Lunteren is verdedigend gezien een sterke ploeg. Het gelijkspel van vorig seizoen zat ons nog goed in het geheugen en aangezien we nog om het kampioenschap meedoen was alleen winnen goed genoeg.

En lange tijd bleven we maar aanlopen tegen dat verdedigende blok van Lunteren. We kwamen er gewoon niet door, maar waren ook niet scherp genoeg op de bal en niet fel genoeg in de duels. We kregen corner op corner en na een keer of 4 wist Roos gelukkig die bevrijdende 0-1 binnen te schieten. Op slag van rust wist Gerjanne een uittrap te onderscheppen en kon vervolgens rustig aanleggen om de bal vervolgens over de keepster de goal in te werken. Bij Lunteren werd de moed al een klein beetje opgegeven, maar de wedstrijd was nog zeker niet gespeeld.

Dat we heel veel wedstrijden winnen op conditie is een van onze kwaliteiten. En dat was ook vandaag weer zo. Na een goed kwartier mocht Gerjanne ook de 0-3 noteren, en hoewel Lunteren nog goed hun best deed om de schade te beperken, kwamen ze niet echt meer aan voetballen toe. Onze verdediging stond als een huis dus echte kansen kreeg Lunteren niet meer. Weer 3 punten in de tas dus, het verschil met de koploper is nu nog maar 3 punten.

Volgende week spelen we tegen angstgegner SDS '55. De thuiswedstrijd werd zeer onnodig verloren en daar zijn we dus ook kostbare punten kwijtgeraakt. Deze wedstrijd gaat om 15:00 van start op sportpark de Beek in Wekerom.

Bron: www.facebook.com