22 Mei 2019

​Ook Advendo '57 verliest van ASC Nieuwland

Terug

EDERVEEN Op eerste periodekampioen ASC Nieuwland en Batavia staat geen maat in de derde klasse B. Deze twee teams zijn een klasse apart. Dat ondervond ook Advendo '57. De Ederveners verloren met 5-1 in Amersfoort.

,,Nieuwland heeft een heel goede ploeg. Een uur lang hebben wij goed kunnen meedoen. Maar na de 3-1 was het over'', had Jan Fluit geconstateerd.

,,De eerste helft hadden we via Marien van Roekel en Jaap van Doorn ook nog mogelijkheden. Maar uit een corner kwamen zij na een half uur op 1-0 (David Wesselman). Ook raakten zij nog de lat.''

,,In de rust heb ik Peter Roks en Izak van Vuren gebracht voor William van Velthuizen en Gerben Overeem. Rond het uur kwam Nieuwland op 2-0 (Tarkan Gokalp). Rik Kelderman mikte daarna vrij snel uit een vrije trap de 2-1 binnen. Dan denk je: wie weet. Maar de 3-1 (opnieuw Gokalp) was het breekpunt. Via een eigen doelpunt van Henk-Jan van de Berkt en een treffer in de slotfase (Mathijs Jongsma) werd het 5-1. Een verdiende nederlaag.''

,,Dinsdag spelen wij voor de beker bij Beuningse Boys. Spelers met pijntjes zullen we sparen. Zaterdag wacht VIOS. Op grote afstand (negen punten) staan we nog derde. Dat willen we proberen vast te houden'', besluit Jan Fluit.

Bron: www.edestad.nl

Zie ook: www.gelderlander.nl , www.voetbaleentwee.nl