25 Maart 2019

​Wageningen VR1 - Advendo '57 VR1: 0-6

Terug

Op deze mooie zaterdag stond de wedstrijd tegen de vrouwen van Wageningen op het programma. Om 12 uur mochten we aftrappen, dus dat betekende dat we al op tijd richting Wageningen moesten vertrekken. Vier keer eerder zijn we het duel met Wageningen aangegaan en er werd maar twee keer gewonnen. Ondanks dat Wageningen de 10e plek in de tussenstand bezet was deze wedstrijd dus niet maar zo gespeeld.

De hele eerste helft waren we heer en meester, maar die bal wilde er maar niet in. De lat, de paal, een tegenstander, een medespeler, telkens stond er wel iets in de weg. We konden prima combinatievoetbal spelen en hadden op het middenveld alle ruimte, maar pakten onze rust niet. Ook Wageningen had onze tactiek al snel bekeken en zette met 9 man de 16 meter dicht. Gelukkig viel een paar minuten voor rust toch de openingsgoal. Laura wist op aangeven van Gerjanne na opbouwend werk van Helma de bal over de keeper heen te jagen.

In de rust werd ons precies verteld wat we eigenlijk al wisten. Hou gewoon die rust en dan komt het vanzelf.

En dat gebeurde, want in de 52e minuut werkte Anne na een assist van Roos de 0-2 binnen. 2 minuten later wist Laura een prima voorzet op laatste vrouw Mariëlle te geven en zo stond er 0-3 op het bord. Na prima voetbal wist Roos in de 72e minuut na een assist van Brenda 0-4 te maken. De 0-5 kwam opnieuw op naam van Laura na een assist van Gerjanne. En omdat een wedstrijd winnen zonder zelf een doelpunt te maken eigenlijk helemaal niet leuk is, werkte Gerjanne na een knappe soloactie ook nog eens de 0-6 binnen. Op een enkele uitbraak van Wageningen na hebben we de hele tweede helft op hun helft gespeeld. Weer 3 punten in de tas dus!

Volgende week spelen we om 15:00 thuis tegen SDS’55. Vorig seizoen speelden zij in een andere competitie, maar daarvoor hebben we nog nooit eerder van ze gewonnen. Er staat ons dus een pittig potje te wachten, maar ook deze wedstrijd biedt perspectieven!

Bron: www.facebook.com