26 Juni 2019

​Advendo '57 tweede in zaalvoetbaltoernooi Veenendaal

Terug

EDERVEEN Advendo '57 is vrijdag tweede geworden in het sterk bezette Jan Rebergen zaalvoetbaltoernooi. In de finale werd met 1-0 verloren van titelverdediger De Merino's.

De Ederveners verrasten met een tweede plaats in de poule. In de openingswedstrijd werd er 3-3 gespeeld tegen buurman Renswoude. Evan van Plaggenhoef 2x en Marien van Roekel scoorden. Onder aanvoering van de uitblinkende doelman Michael van Ruiswijk werd GVVV, met onder meer Edenaar Mart de Jong in de gelederen, in de tweede ontmoeting op 0-0 gehouden.

Door een 2-0 zege op VRC in de laatste poulewedstrijd bleef de ploeg van Jan Fluit GVVV op doelsaldo voor. De doelpunten van Jan Mulder en Johan van de Kaa waren voldoende voor een plaats in de kruisfinale.

In de halve finale zorgde Advendo '57 opnieuw voor een stunt. Een 0-1 achterstand tegen DOVO werd omgebogen in een 3-1 winst. In de finale had de derdeklasser de beste kansen tegen De Merino's. Omdat deze allemaal werden gemist, betekende dat het doelpunt van David Scholte beslissend was in de eindstrijd.

Bron: www.edestad.nl en foto's van Ted Walker

Zie ook: www.veenendaalsekrant.nl