25 Maart 2019

JO19-1 neemt leiding over in 2e klasse.

Terug

Na de 3-2 winst op concurrent vv Barneveld is Advendo dan echt koploper in de 2e klasse, virtueel stonden ze al eerste, Barneveld had 1 punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Helemaal vanzelf ging het niet, alsof de spanning van de wedstrijd in de benen van de spelers was gekropen. Veel onnodig balverlies, wild uitverdedigen en veel verkeerde keuzes in het veld maakte dit een echte vechtwedstrijd. Dit is op het lijf geschreven van onze aanvoerder, Rick heeft 90 minuten lang geen duel verloren, ook stond hij aan de basis van de mooiste aanval van de eerste helft, hij zag na een gewonnen duel het gat op het middenveld en stak met grote passen over om vervolgens de bal bij Herco in te leveren die een puike voorzet gaf op Dejan die met een bekeken boogbal over de keeper heen de 1-0 aantekende. Na wat gemiste schietkansjes van onder meer Marc, kreeg Rico de bal op 17 meter voor zijn voeten, haalde verwoestend uit via de onderkant van de lat binnen. Mooie ruststand maar het voetbal moest beter, zeker de middenvelders zaten niet goed in de wedstrijd.

In de 2e helft begonnen we voortvarend, na een prima hoekschop van Sem, torende Rick boven alles en iedereen uit om hard de 3-0 tegen de touwen te knikken.

Dit was helaas ook het begin van een terugval van onze kant, werd totaal niet meer gevoetbald, en direct na de 3-0 werd het 3-1 na eerst nog behoorlijk ingrijpen van John werd de rebound te apathisch verdedigd. John die ging gelukkig voor ons steeds beter keepen want Barneveld kreeg nu ook echt kansen, de grootste was de penalty. Deze werd keihard ingeschoten door de aanvoerder maar John koos de goede hoek en pakte hem fantastisch!! Paar minuten later ging de bal weer op elf meter, maar nu aan de andere kant, Marc ging achter de bal staan, maar de topscorer miste ook jammerlijk. Paar minuten voor tijd kreeg Barneveld een vrij bal te nemen op 20 meter die slim laag werd ingebracht bij de eerste paal en met een sliding verlengt in de korte hoek, 3-2. Gelukkig kwamen we niet echt meer in de problemen en mochten de 3 punten gevierd worden, maar over 1 ding waren we het allemaal eens, het voetbal moet beter, maar voorlopig mogen wij onszelf wel koploper noemen!

Begeleiding JO19-1