26 Juni 2019

​Barneveld VR1 - Advendo '57 VR1: 2-6

Terug

Vandaag stond Barneveld op het programma. Een onbekende tegenstander, maar niet minder gevreesd. Vorig seizoen hadden ze op een haar na het kampioenschap gemist, dus dat we aan de bak moesten was duidelijk.

Barneveld mocht de aftrap nemen en zat er direct goed op. Binnen 1 minuut hadden we al een aanval op onze goal te pakken. Dat Barneveld beter nog even had kunnen wachten, werd wel duidelijk. Door deze snelle aanval werden we direct goed wakker geschud en we waren bijna alleen maar op de Barneveldse helft te vinden. Na een minuut of 20 wist Roos de 0-1 te maken. Opnieuw hadden we de overhand en op een paar uitbraken van Barneveld na hadden we het spel goed onder controle. 10 minuten voor rust wist Roos uit een assist van Mariëlle nogmaals te scoren en met 0-2 gingen we de rust in.

In de rust werden er nog wat handige tips uitgewisseld, maar dat we dit niet meer uit handen mochten geven was duidelijk.

Tenminste, dat zou duidelijk moeten zijn. Binnen 10 minuten maakte Barneveld 1-2 en weer 15 minuten later wist Barneveld op gelijke hoogte te komen door 2-2 te maken. Waar we vorig seizoen alle moed op hadden gegeven, hebben we nu met z’n allen de schouders eronder gezet. Met nog een klein kwartier te spelen stond ons maar 1 ding te doen. Helma kon zich vrij spelen op het middenveld en wist voor te geven op Gerjanne en die wist de 3-2 binnen te schieten. Dit was het moment dat de helft van de Barneveldse speelsters het opgaf. Dat het met een half elftal moeilijk voetballen is, werd snel daarna duidelijk. Gerjanne wist een prima corner af te leveren waarop Helma de bal fenomenaal tegen de touwen wist te koppen. Hierna was het spel gespeeld, Barneveld gaf alle moed op en we konden rustig de wedstrijd uitspelen. Maar laten we nou ook ons doelsaldo goed op peil willen houden. 5 minuten voor rust wist Ilona een prachtige assist weg te geven waar Roos de 5-2 uit wist te maken. Amper 2 minuten later maakte Helma als afsluiter ook nog de 6-2. Al met al een heerlijke wedstrijd en prima terug gevochten na een gelijke stand.

Ook ons eerste elftal mocht vandaag aantreden tegen Barneveld. Zij wisten met 6-0 te winnen, dus weer 3 punten extra op Ederveens grondgebied. Klasse heren!

Volgende week wacht ons opnieuw een pittige wedstrijd, we ontvangen namelijk de vrouwen van Ede/Victoria. Een bekende tegenstander, maar we hebben er zin in! Deze wedstrijd gaat om 15:00 van start.

Bron: www.facebook.com