Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Op een zonovergoten zaterdagmiddag mochten we aantreden voor de allereerste competitiewedstrijd van 2023. Voor velen van ons was dat ook weer de eerste wedstrijd na de winterstop. Ook de opstelling was weer terug naar 4-4-2 gegaan nadat 4-3-3 niet helemaal ons ding bleek. Het was even schakelen en onze tegenstander staat op een 2e plaats in de competitie, dus we zouden hoe dan ook volle bak moeten gaan.

Vanaf minuut 1 zetten al onze dames de tanden in dit duel. Iedereen was fel in de duels en we konden hier en daar ons eigen spel wel wat spelen. In de eerste 20 minuten leken de Puttense dames de wat sterkere partij, maar we hadden het geluk aan onze zijde en konden het doel met z’n allen schoon houden. Na een minuut of 25 mocht Gerjanne aantreden voor een corner. Nadat alle eikels, takken en polletjes verwijderd waren en de bak er perfect voor lag, schoot onze Gerrie eigenhandig die bal binnen in de verre hoek. Wereldgoal!💥 Haar bloedeigen zusje stond er van te kijken. Een minuut of 10 later werd er een overtreding gemaakt op Helma en ze verdiende hiermee een vrije trap. Deze nam ze zelf en schoot koelbloedig binnen. Stonden we ineens 2-0 voor tegen de nummer 2🤩. Even later kregen we nog een behoorlijke kans maar we kregen hem er helaas niet in.

In de rust sprak een tevreden coach, er was weinig op te merken aan het spel. Iedereen had 100% gegeven in de 1e helft, dat het zaak was om dat vol te houden en de voorsprong te handhaven was iedereen het over eens.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder dan de eerste. Beide ploegen hadden wat kansen, maar wij hadden het geluk aan onze zijde. De verdediging stond goed en de ruimtes op het middenveld werden netjes dicht gelopen als de Puttense dames toch een aanval wisten op te zetten. Ondanks dat wisten spitsen Roos en Brenda toch goed de aansluiting te houden, en dat resulteerde halverwege de 2e helft in de 3e goal van de middag!🔥🔥 Helaas moesten we een paar minuten voor het einde toch een lullige tegengoal incasseren, maar toen het eindsignaal eenmaal klonk was iedereen dat alweer vergeten. Behalve de doelvrouw dan.🫠

Heerlijk weer eens die 3 punten in de zak! Volgende week, zaterdag 4 februari, treffen we het opnieuw, want er wacht een pittige pot tegen de nummer 3 van dit moment, het 1e elftal van Prins Bernhard. We spelen om 10:30 uit in Uddel.