Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Het is hier qua wedstrijdverslagen even stil geweest, en dat had maar 1 reden, we wonnen iets minder vaak dan dat we verloren🤓 Maar na een overwinning op DVS’33 VR2 een paar weken geleden en een driepunter vandaag bij SDC Putten word het toch wel weer eens tijd voor een uitgebreid verslag!

Nouja, uitgebreid... We kunnen er lang of kort over praten, om van die vreselijke laatste plaats in de tussenstand af te komen moesten we 3 punten binnen halen vandaag. De vorige keer tegen Putten gaven we een puntje weg in de laatste minuut, zaak was om dat nu zeker te voorkomen. De scheidsrechter floot en Putten had de aftrap. Na een matige aanval konden onze dames op het middenveld de bal veroveren en wat volgde was een reeks kansen. Helaas zat daar elke of een blauw shirt of een keeper tussen, want die bal wilde er niet in. Zo heel af en toe wist Putten toch over de middenlijn te komen, maar het was Advendo dat de boventoon voerde. Tot na een minuut of 30 spelen een terugspeelbal een tikje te kort was, en zo stonden we geheel tegen het spelbeeld in 1-0 achter. Gelukkig wisten we de rug recht te houden, en na een minuut of 10 spelen gaf Roos een assist op Gerjanne. Met 2 man in de rug wist ze het hoofd koel te houden en de bal zo over de keepster heen het net in te werken. Niet lang daarna klonk het rustsignaal.

Na een bakkie limonade en een opbeurende speech van coach Jan mochten we het warme kunstgras weer betreden. Het spel begon goed aan onze kant en dat bleef zo. Want een halverwege de 2e helft was het opnieuw Roos die een Threels in stelling wist te brengen, ditmaal Eveline. Prachtige aanval en de Puttense keepster bleef kansloos achter. Vlak voor de drinkpauze halverwege werd langs de zijlijn het plan gesmeed om 1 op 1 te gaan spelen, maar door de goal van Lien ging dat plan van de baan. Nog niet goed en wel weer begonnen aan het laatste deel van de wedstrijd wisten de zusjes Threels een prachtige aanval op te zetten in de vijandelijke zestien. Eveline zette de aanval op, Gerjanne kon de bal nog net verlengen en wist deze bij Roos in de voeten te krijgen. Deze kapte op haar beurt haar mannetje perfect uit te spelen en nummer 3 van de middag lag in het net. Hierna zakte het spel voetballend gezien wat in aan onze kant en Putten wist nog een paar mooie aanvallen op te zetten. Gelukkig stond de verdediging als een huis en was de spits van Putten vandaag niet zo doeltreffend. Na 90 warme minuten floot de scheids af en konden we met 3 punten in de tas richting de Allemanskamp.

Aankomende donderdagavond spelen we de laatste wedstrijd van dit seizoen, en wel tegen directe rivaal DVS '33 VR2. Zo'n laatste wedstrijd gaat dan ook nog ergens om, namelijk de laatste plaats in de competitie. Weten onze dames hun goede vorm vast te houden? U ziet het donderdagavond 25 mei om 20:00 op de Allemanskamp!