Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Een lange zomerstop, 3 zware trainingsweken, maar daar was de eerste wedstrijddag dan eindelijk.

Na de promotie van vorig seizoen mochten we vandaag debuteren in de eerste klasse tegen een meidenvereniging uit Deventer.

Het begon onzeker en Deventer had de bovenhand. Na anderhalve minuut spelen werd de eerste kans al uitgespeeld en afgemaakt, 0-1. het beloofde een zware strijd te worden.

We reageerden snel, na een goeie combinatie van Evanne en Rebekka kwam de laatste 1 op 1 en maakte keurig af, 1-1!

Na een half uur kwam de spits van Deventer door, maar werd neergehaald van achter door Shanya, donkerrood was het oordeel van iedereen, behalve van de scheids. Komen we goed weg!

Toch viel de 1-2 onnodig na een minuut of 40. Weer veerde de ploeg gauw op, en nog voor rust maakte Evanne wederom gelijk, een wereldgoal!

In de rust werden de nodige verbeterpunten genoemd, maar we wisten dat we zeker niet kansloos waren!

De 2e helft werd hard, onsportief en gemeen. Nou is Advendo '57 niet vies van een potje knokken.

Kansen vielen aan beide kanten, maar het duurde lang voordat er iemand het net wist te vinden.

Na een ruim uur kwam een matige doeltrap van de keeper, waar Shanya haar tegenstander fysiek aftroefte, een steekbal gaf op Eef, en zij zette haar 2e op het bord!

De tegenstander gooide alles naar voren, wat resulteerde in veel ruimte, waar Mirre van wist te profiteren na een goeie bal van Evanne. Mirre moest nog zeker 40 meter afleggen, maar bleef haar tegenstander ver voor en tekende voor de 4-2!

Wedstrijd beslist, een slijtageslag volledig terecht gewonnen. Wederom geen vrienden gemaakt, gezien de dames uit Deventer geen fan waren van de 't Eereveense manier van verdedigen. Zij schelden, wij lachen.

De eerste 3 punten na de promotie zijn binnen, een prachtbegin!