Vrouwen beker zaterdag poulefase Groep 3 27

Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Het was derby time op de Allemanskamp vandaag! Een fanatieke tegenstander, mooi weer en een bal, alles was aanwezig voor een mooie pot voetbal.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Lunteren speelde vooral de lange bal, want ze hebben vrij snelle spitsen. Gelukkig stond het aan onze kant verdedigend als een huis. Er werden aan beide kanten in de eerste 20 minuten nog niet echt kansen gecreëerd. Tot we eind van de eerste helft een bal niet goed uit ons eigen 16-metergebied kregen en Lunteren daar handig van profiteerde. Toch wisten we de rug recht te houden en de 1e helft zonder verdere problemen uit te spelen.

In de tweede helft was het duidelijk dat wij conditioneel de betere ploeg hadden staan. Ook voetballend voerden we licht de boventoon. We kregen wat kansen, sommige toch aardig groot, maar Lunteren heeft een zeer sterk keepende doelvrouw en zij wist haar ploeg op de been te houden. Even later ging dat toch mis, ze wist een bal niet goed weg te werken en Roos zag haar kans schoon. Hiermee tekende zij voor de gelijkmaker deze middag. We werden hierna sterker en sterker maar het mocht niet meer zo zijn. De eindstand werd dus 1-1.

Dit betekent dat we qua puntenaantal gelijk met Lunteren staan, echter is hun doelsaldo net iets hoger. Dat betekent dat Lunteren dus een ronde verder bekert, succes!

Volgende week spelen we de eerste wedstrijd voor de competitie. Om 13:00 zal de aftrap plaatsvinden op sportpark de Ebbenhorst in Nijkerk. Tegenstander is Sparta Nijkerk vrouwen 4.