Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Een zonnige dag op het prachtige Allemanskamp! Alle omstandigheden compleet voor een top wedstrijd! De gedeeltelijke nummers 1 van de competitie namen het op tegen elkaar!

Na een lange winterstop met onregelmatig trainen waren we vandaag gebrand om de strijd aan te gaan. Vanaf minuut 1 zag het er chaotisch uit. Met wat slechte aannames, onzuivere passes maar felle duels waren we van start gegaan. Dit leiden na 15 min tot een vrije trap tegen (absoluut niet terecht), want Ilona had een hand afdruk ik haar gezicht zitten. Een verdediger van Hoevelaken wist de bal op het goal te schieten, met wat hulp van onze keeper viel helaas de 0-1. Kopen de andere kant op want dit is niet de bedoeling, na wat dominanter en overheersend voetbal wisten wij ons spel te spelen. 10 min later was het raak!! Gerjanne wist een lange bal van achteruit te geven op Roos, die als spits deze 1 op 1 met de keeper koel wisten te benutten. Tussen de benen van de keeper door stond de 1-1 op het scorebord!
1-1 rust stand... alles nog mogelijk!

De boodschap in de rust was duidelijk: laat de bal het werk doen bewaar de rust, dan valt het doelpunt vanzelf wel.
Eenmaal de rust uitgekomen bleek dit echter niet te gebeuren. Binnen 10 minuutjes stond we tegen een 1-3 achterstand te kijken. Een vrije trap die weer in ons netje lag, en een 1 op 1 door de stokken van onze keeper.

Na wat gemopper op elkaar en wat boze woorden uitgesproken te hebben, begon het zonnetje meer te schijnen! Als Ederveense boeren hebben we de strijd niet opgegeven. Eveline wist een prachtige vrije trap te versieren op randje 16. Gerjanne had besloten te nemen en wist deze in de verre hoek binnen te schuiven 2-3!! De spanning is terug… we kregen meer vertrouwen en de druk werd extra opgevoerd! Corner dat belooft wat! Snel die bal pakken, Roos was klaar om de corner te nemen! Een perfecte bal voor en Joëlla wist raak te koppen! 3-3!! Op naar meer! De kansen waren duidelijk voor ons, we beheerde het spel! Nog geen 5 min veder en het was raak! Eveline wist Laura te bedienen, die met haar rug richting de goal stond. Er was één optie balletje terug en afronden! Weer was het Joëlla die koel wist af te ronden. Iedereen door het dolle heen 3-4 wie had dat verwacht!!

Nog 15 minuten uitspelen en de winst is binnen! De verdediging stond sterk en wist alles te stoppen! Iedereen zat er helemaal doorheen, maar eindelijk klonk daar het fluitsignaal… de drie punten blijven in Ederveen!

Door deze zwaar bevochten maar heerlijke overwinning blijven we in de strijd voor het kampioenschap! Dat smaakt naar meer…! Klasse gedaan dames! 💪👏🏼

Volgende week, zaterdag 3 februari, spelen we thuis om 12:00 uur tegen Sparta Nijkerk VR4. Wees alle welkom op sportpark Allemanskamp! ⚽️