Kerkepad 3
3871KJ
HOEVELAKEN
tel. 033-2537353

Op deze prachtig zonnige zaterdag mochten onze Ederveense dames al lekker op tijd richting het voetbalveld. Vandaag stond namelijk al om 10:30 de kraker tegen Hoevelaken vr1 op het programma. Er waren tot vanmorgen nog 3 ploegen die het kampioenschap in eigen hand hadden, waarvan zowel Hoevelaken als Advendo er 1 van waren. Bij gelijkspel zou er voor de Ederveense ploeg nog geen man overboord zijn, maar Hoevelaken moest winnen om het heft nog in eigen hand te hebben.

Ondanks dat de zenuwen hier en daar toch wel aanwezig waren begonnen onze dames erg voortvarend aan de wedstrijd. Met Laura en Tessa op de half werd aanval na aanval opgebouwd. Helaas had Hoevelaken wel een beetje de bus geparkeerd want we kwamen telkens net te kort voor een goed schot op goal. Kregen spitsen Roos en Brianna de bal wel lekker op de pantoffel dan wist de Hoevelakense doelvrouw redding te brengen. We waren zeker in die eerste helft de bovenliggende partij, want op een paar uitschieters na kwam Hoevelaken amper van de eigen helft af. En in het geval van een van die uitschieters hadden we het verdedigend uitstekend voor elkaar, want tot een echt schot op doel zijn ze in de eerste helft niet gekomen. Jammer genoeg was 0-0 wel de ruststand, want ook wij slaagden er niet in het net te vinden.
In de rust werd de taktiek voor de 2e helft doorgenomen, en daar klonk een heel bekend advies. Lekker zo blijven spelen, dan valt dat doelpunt vanzelf. En iets met een toetje, waar kennen we dat toch van🤷🏻‍♀️ daarover later meer…

Maargoed, ookal was gelijkspel voldoende, 3 punten zijn altijd beter! We wisten dat het er in zat, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Hoevelaken bood in de 2e helft iets meer weerstand en zij slaagden er steeds wat vaker in om in ons 16-meter gebied te komen. Aan de andere kant kregen wij daardoor op het midden en voorin wat meer ruimte om te voetballen. Hierdoor konden Laura en Tessa meer vooruit voetballen en dit resulteerde een kleine 20 minuten voor tijd in een prachtig steekballetje op Eveline. Onze Lien op 10 wist daar wel raad mee en kon spits Roos met een bekeken voorzet weg sturen. Die kwam vervolgens 1 op 1 met de keepster te staan en rondde beheerst af. Hiermee was het Ederveense beest weer ontketend, want iedereen (inclusief de bank) kon zo tegen het eind van die wedstrijd toch nog weer een stapje extra zetten. We kregen nog een paar flinke kansen, maar het geluk was niet aan onze zijde. Toen tot overmaat van ramp Hoevelaken 5 minuten voor tijd 1-1 maakte zakte de moed ons toch even in de schoenen, het zal toch niet…

Maar daar was reddende engel Lien. Op het middenveld kreeg ze kort de bal ingespeeld en voor dat ze het goed en wel zelf door had had ze deze ook al weer afgevuurd op het Hoevelakense doel. Hiermee verraste ze vriend en vijand, want die bal leek er wel in slow-motion in te gaan, maar HIJ ZAT🔥🔥🔥. Dit was dan ook wel het sein om aan onze kant de bus maar eens op te stellen, want Hoevelaken gaf zich echt nog niet gewonnen voor die laatste paar minuten. Op slag van affluiten kregen ze ook nog een vrije trap net iets buiten de 16. En die vrije trappen bleken in de heenwedstrijd juist zo gevaarlijk te zijn. Gelukkig was dat vandaag niet zo, want deze belandde keurig in de handen van onze keepster. En met dat dat gebeurde besloot de scheids dat het wel mooi was geweest. En wat een ontlading kwam daar achter aan! Gevochten en gestreden voor deze overwinning, maar wat is ‘ie verdiend!
Hiermee zijn we toch weer een stapje dichter bij die platte kar 🥳

Daar was dan toch dat toetje, maar van wie kennen we deze zeer gevatte uitspraak?
Ja dames en heren, HIJ IS TERUG🤩 onze Klaas is weer bij de ploeg. Hij zal Marcel ondersteunen tijdens de wedstrijden, een zeer welkome aanvulling voor de hele ploeg.

Ook Marcel heeft aangegeven nog een jaar met ons door te willen, waarmee we nu dus een fantastische staf hebben staan. We kijken met deze 2 heren aan het roer dus ook erg uit naar de komende wedstrijden en stiekem ook al naar volgend seizoen💪🏻

Volgende week staat er weer een spannende pot op de planning, namelijk tegen het eerste elftal van SDS’55. Het belooft een mooie maar lastige wedstrijd te worden, en daarom hebben we jullie support meer dan nodig! We zien jullie graag om 15:00 op de Allemanskamp volgende week zaterdag 20 april👋🏻