Peppelensteeg 5
6715CV
EDE GLD
tel. 0318-636579

Na het doelpuntenfestijn van vorige week mochten we dit weekend weer lekker de wei in. Het was zaak om deze lijn voort te zetten. Gezien de uitslagen van onze tegenstander zou dit ook prima moeten kunnen.

Maar dat we juist niet naar die uitslagen moesten kijken en van onze eigen kwaliteiten uit moesten gaan was vanaf minuut 1 duidelijk. Dit was ook wat Marcel voorafgaand aan de wedstrijd tegen de dames gezegd had, maar dat had best even de tijd nodig om door te dringen. We voetbalden vooral tegen onszelf, want van de Edese tegenstander kregen we alle tijd en ruimte om het spel te maken. Maar dat was nou juist waar we het even lastig mee hadden. We waren slordig aan de bal, maakten de verkeerde keuzes en het liep allemaal net niet. Toch viel in de 12e minuut de 0-1. Deze kwam van de schoen van Laura na goed voorbereidend werk op het middenveld. Een minuut of 10 later was het opnieuw raak, ditmaal kopte Jo loeistrak binnen uit een messcherpe corner van captain Gerjanne. Helaas zakte het daarna voetballend gezien weer helemaal in en waren we zelf onze grootste tegenstander.

In de rust was het dan ook meer dan duidelijk. Laat die bal het werk doen en zorg dat je zuiver bent in alle ballen die je naar je teamgenoten speelt.

En dat wierp gelijk zijn vruchten af, want in die tweede helft begon het dan eindelijk te lopen. We konden beetje bij beetje ons oude vertrouwde combinatiespel weer spelen en dat resulteerde dan ook vrij snel in een doelpunt van Femke. Niet veel later werd Gerjanne neergehaald in de 16, waarvoor de scheidsrechter naar de penaltystip verwees. Aangezien Gerjanne onze all time penaltykoningin is mocht ze hier zelf voor aantreden, en ze maakte alle verwachtingen waar. Beheerst werd de Edese keepster kansloos gelaten en daarmee de 4e van de middag op het scorebord gezet. Helaas kwam even daarna de wedstrijd ten einde vanwege een medisch incident aan de kant van Blauw Geel. We hopen dat het allemaal meevalt met betreffende speelster en dat ze snel weer op het veld staat. 0-4 is daarmee dan ook de eindstand. Voor ons heel jammer, want er hadden ongetwijfeld nog wat doelpunten ingezeten, maar gezondheid gaat boven alles!

Volgende week zaterdag 18 november spelen we om 14:30 thuis tegen Fortissimo VR1. Een bekende tegenstander, die zich niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten laat gelden. Alle support is hierom dan ook meer dan welkom.