Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Een prachtige zonnige zaterdag in Ederveen, thuis in eigen huis stond de wedstrijd tegen de buren uit ede op het programma! De uitwedstrijd werd destijds vroeg afgefloten, hopend dat we vandaag de 90 minuten uit zouden spelen. Uit wisten wij wel te winnen met 0-4!

Vandaag was de boodschap voor de wedstrijd duidelijk. We moeten met zn alle er alles aan doen om alle wedstrijden te winnen. Ga je eigen spel spelen, en zorg dat je als team elkaar helpt! Wel in een andere opstelling als dat we gewend waren, gingen we de wedstrijd met goede moed in! Al bleek snel dat het warm was, maar ook erg zoeken was. Hoe waar te lopen in het veld, en hoe kunnen we de spitsen het beste bereiken?

Al snel kwamen de bezoekers na wat gekluts achterin op een 0-1 voorsprong. Dat is niet wat op de planning stond… na een 15 minuten spelen was het tijd om terug te gaan naar onze oude vertrouwde opstelling. Knop om en snel de 1-1 maken! Gelukkig wist dit ook zo uit te pakken. Na een voorgegeven corner van Gerjanne wist Laura de bal met een hakje in het net te schoppen! 1-1!!! Snel volgde er een hoop kansen, bal op de lat, de paal en net naast of over werkte niet mee in ons voordeel. 45 minuten zaten erop. Met 1-1 de rust in! Hij valt vanzelf wel dat was de boodschap van de coaches!

Toen we de rust uitkwamen merkte we al snel dat we de dominante partij waren. Dit leiden ook gelukkig tot de 2-1! Na goed druk zetten van Eveline wist ze de bal van de keeper af te pakken, en deze terug te leggen op Tessa. Die het hoofd erg koel hield en de bal met het chocolade been in het open goal wist te leggen! Dat gaf vertrouwen! Het vertrouwen dat Eveline 10 minuten daarna kreeg en vanaf de zestien de 1-3 op scorebord noteerde. Rustig in het hoekje de bal het netje inleggen, klasse Lien! Dat het vertrouwen er was bleek dan ook wel duidelijk. Want een pareltje was ook in de maak, wel dit keer van onze back Ilona! Normaal voetbalt zij met buitenkant rechts, maar dit keer met de binnenkant. Een metertje of 20 is dan geen probleem! Een voorzet die er gewoon lekker in vliegt! Doen we toch ff 1-4 heerlie de peerlie!

In de slotfase wouden we het even lekker afmaken, Brianna ging met de bal op pad. De achterlijn van de tegenstander opzoeken en het balletje terug leggen. Daar stond Eveline weer klaar om het laatste zetje te geven en de 1-5 te noteren. 90 warme maar lekker minuten met uiteindelijk een heerlijke overwinning de derde helft in!
Met deze overwinning gaan we ons klaar maken voor de eindstrijd. De strijd om het kampioenschap is nog helemaal open. De komende weken worden spannende weken. Waarin onze support heel belangrijk zal zijn en dan ook van harte welkom is!

Zaterdag 13 april spelen we tegen onze concurrent Hoevelaken VR1. Een vroege uitwedstrijd die om 10:30 uur gespeeld gaat worden in Hoevelaken.