6741ZG
LUNTEREN
tel. 0318-483900

Lunteren op eigen veld afgedroogd door Ederveense dames in derby🤩

Gisteren stond misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen op het programma. De strijd om het kampioenschap gaat nog tussen 2 ploegen, namelijk Lunteren en Advendo. Helaas is Lunteren de enige die het nog in eigen hand heeft, maar de overwinning van gister bied perspectieven! Lunteren werd niet alleen compleet van hun eigen grasmat gespeeld, ze kregen ook 2,5 keer zo veel doelpunten tegen gister als in de rest van het seizoen (oke, credits voor hun verdediging en keeper😜)

Helaas bleken zij niet bestand tegen het geweld uit Ederveen, want nog niet goed en wel begonnen aan de wedstrijd of Roos werd met een bekeken balletje er op uit gestuurd en na amper 2 minuten voetballen maakte zij de openingstreffer. Duidelijk was dat Lunteren dit niet gewend was, want we waren in de eerste helft heer en meester op het veld. We konden ons eigen spel spelen zoals we dat wilden en Lunteren stond er bij en keek er naar. Na een minuut of 20 was het Joëlla die er met een werelds schot 0-2 van maakte. Daar waren we nog maar net van bekomen of Laura maakte een paar minuten later de 3e van de middag. Vlak voor rust schreef zij ook nummer 4 op haar naam. Prachtig! Dit hadden we met zijn allen absoluut niet durven dromen.

Eenmaal in de kleedkamer was de boodschap wel heel duidelijk, blijf je eigen spel spelen, want we moeten nog 45 minuten. Maar dat we dit niet meer weg konden en mochten geven was heel duidelijk.

En dat gebeurde ook niet. Alhoewel, het werd ons toch een stuk lastiger gemaakt dan in de eerste helft. Helaas hadden we daar zelf ook een aandeel in, want we begonnen toch wat zenuwachtig met zn allen. Lunteren werd wat feller, maar meestal waren ze zelf de dupe van hun eigen acties. Er werd aan onze kant hier en daar wat om gezet en daarme kwam de Ederveense machine voor de 2e maal deze derby weer lekker op gang. Een goed kwartier voor het einde maakte Roos er nog 0-5 van, HEERLIJK🤩 Ik heb Marcel nog nooit zo veel mensen om de nek zien vliegen tijdens een potje voetballen, die moet de middag van z’n leven gehad hebben😆 Hierna was het wel zaak de wedstrijd rustig uit te voetballen, en dat gebeurde dan ook. Keeper ook blij, want de 0 tegen Lunteren is best fijn. Van alle overwinningen dit seizoen staat deze toch wel ver boven aan, want wat is er nou mooier dan het winnen van een derby onder toeziend oog van alle meegereisde supporters? Juist, helemaal niks!

Maar het is nog zeker niet gespeeld in die 5e klasse 1, want er mag geen punt meer verspild worden. Er staan nog 4 wedstrijden op de planning, waarvan het restant tegen SDS ook nog zeker niet zo maar gespeeld is. We hebben daarom al jullie support hard nodig! Zien we jullie komende zaterdag om 15:00 op sportpark Kleinhoven in Hoevelaken? Daar wacht een mooie pot tegen vrouwen 2. Tot dan!

Een fotoverslag van Ada van Ginkel waarvoor hartelijk dank!