Facebook Toestaan Niet toestaan

DTS Ede VR3 - Adendo '57 VR1: 2-3

28 oktober 2023 18:45

Vincent

Na 3 weken niet in competitieverband te hebben gevoetbald mochten we dit weekend eindelijk weer. Er zijn ploegen die al 5 wedstrijden gespeeld hebben, wij stonden nog maar op 2.

We hadden een brede selectie voor deze wedstrijd, wat betekende dat er regelmatig gewisseld zou worden. Het spel begon wat afwachtend van onze kant, maar Gerjanne wist na een klutsbal achterin 0-1 te maken in de 10e minuut. Deze openingstreffer werd mede mogelijk gemaakt door zusje Eveline. Helaas werd er daarna nog een kleine 20 minuten besluiteloos en onrustig door gespeeld zonder een noemenswaardige kans aan beide kanten. Helaas ging het in de 30e minuut helemaal mis. Vanuit het middenveld kwam een bal terug naar de verdediging en deze werd niet heel best weggewerkt. De spits van DTS maakte hier handig gebruik van waardoor het uit het niets 1-1 stond. Tot overmaat van ramp ging het 6 minuten later weer mis en stonden we tegen een 2-1 achterstand aan te kijken. Gelukkig maakte Janise op slag van rust de stand weer gelijk door een prima corner van Roos.

In de rust was het verhaal duidelijk, er moet veel meer druk gezet worden want zo gaan we het niet redden.

Toch hadden de dames even nodig om deze woorden tot zich door te laten dringen want ook in die 2e helft kwamen we niet toe aan ons spel. Er zat altijd wel een voetje tussen hier of daar waardoor we het niet af konden maken. Tot een kwartier voor het einde de boel drastisch omgezet werd door coach Marcel. Maar liefst 5 wissels werden gebracht en eindelijk begon het te lopen. Kans na kans werd gecreëerd en DTS moest aan de noodrem trekken. Gerjanne mocht op een prachtige plek net buiten het 16-meter gebied aantreden voor een vrije trap. Deze vloog er fenomenaal in en we hadden eindelijk die voorsprong weer te pakken. Ook hierna kwamen er nog kansen genoeg voor de Ederveense dames maar het mocht niet meer zo zijn. Ondanks dat we hier zeker niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld hebben we deze toch met z‘n allen over de streep getrokken.

Volgende week zaterdag 4 november spelen we om 12:00 thuis tegen directe concurrent Stroe. De winnaar van dit duel zal namelijk plek 4 in de stand overnemen.