Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo ‘57 2 wint met ruime cijfers van Otterlo 2

4 februari 2024 12:30

MvdL

Ederveen | Om klokslag 12 uur bracht arbiter Henk van Ginkel onze wedstrijd in gang. Hekkensluiter Otterlo met oude bekende Evan Teunissen in de basis, was verder een compleet ander team vergeleken met de heenwedstrijd.

Met een ruime en goede selectie gingen we met vertrouwen de wedstrijd in. Duidelijk was dat wij het spel moesten maken, al na 5 minuten leverde de 1e echte aanval een doelpunt op. Na veel balcontacten kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Bjarne, met een magistrale uithaal werd de bovenhoek gevonden 1-0! Helaas was de wedstrijd voor Aalt al na 12 minuten voorbij, een verkeerde landing na een gewonnen kopduel betekende een vroege invalbeurt voor Hessel. Ons veldspel was best aardig, maar tot echte kansen komen bleek toch een hele opgave, sterker nog de beste kans was voor Otterlo. Slecht uitverdedigen bij Stan leverde een 100% kans op, goed keeperswerk van Rik voorkwam de gelijkmaker. Niet veel later een vrije trap voor ons, afstand naar schatting 23 meter en redelijk recht voor de goal. Achter de bal "Pierre" van Ginkel. Met een fraaie trap over de muur in de linkerhoek 2-0! Uitermate fraaie doelpunten, in een helft die verder bijzonder weinig echte hoogtepunten kenden. 2-0 ruststand tegen een taaie tegenstander, dit was nog niet klaar.

In de kleedkamer werden er wat tactische omzettingen gedaan. Geplande wissel Tom voor Jochem, maar ook het middenveld werd iets anders ingedeeld. Positief was de opbouw, maar het verdere gevolg in aanvalsopzet moest echt beter.

Het verschil in de 2e helft was een stuk groter, Otterlo zakte qua niveau ver terug, wij scoorden al heel snel 2 keer. Eerst werd Herco diepgestuurd door Stan, met heel veel tijd en alle ruimte faalde onze nummer 9 niet 3-0! Niet veel later werd invaller Tom een niet te missen kans geboden door Jesper, puntgave voorzet en binnenknikken maar 4-0! De tegenstander was verslagen, zo snel mogelijk de andere 3 wissels brengen. Het competitiedebuut van Nathan uit de 019! Er viel nog 1 doelpunt, het meest opvallende moment van de wedstrijd; een harde, hoge terugspeelbal werd door de wind gedragen. De stuit was voor de doelman net te hoog, via het hoofd ging de bal in eigen doel 5-0!

Een mooie overwinning voor ons, wij spelen nu weer 2 weken geen competitievoetbal, op 17 februari staat er wel een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen Renswoude op het programma. Volgende competitiewedstrijd is uit tegen SDVB 3, om 14.30 uur trappen we dan in Barneveld af.