Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo '57 2 wint voor de 6e keer van Edese tegenstander en lijkt de doelstelling te bereiken!

14 april 2024 12:00

MvdL

Ede | Iets over twaalven was de aftrap tussen Fortissimo 2, de hekkensluiter en Advendo '57 2, de nummer 4. De thuiswedstrijd werd in Ederveen met 2-1 gewonnen, maar was één van onze minste wedstrijden tot nu toe geweest.

Al snel in de wedstrijd was het verschil op de ranglijst te merken aan het veldspel. Wij waren de voetballende ploeg, veel comfortabeler aan de bal. Zij speelden eigenlijk alles lang, gelukkig waren 95% van de kopduels voor ons. Achterin hadden we de zaken uitstekend op orde, op het middenveld werd er ook aardig gevoetbald. Het tot grote kansen komen bleek een stuk lastiger, spits Herco is al langere tijd niet in de vorm van weleer en Luuk werkt hard maar zit nog zeker niet op zijn niveau. Gelukkig viel er wel 1 doelpunt voor rust. Luuk werd op rechts weggestuurd, zijn lage voorzet werd door een verdediger in eigen doel gewerkt 0-1! Dat was dik verdiend en ook gelijk de ruststand.

In de rust deden we een tactische omzetting. Van 4-4-2 gingen we naar 4-3-3. Eens kijken of we hierdoor wat meer konden creëeren.

In de 2e helft deden we snel zaken. Een voorzet werd weggekopt en viel voor de al vroeg ingevallen Gijsbert. Met een wonderschone volley laag in de hoek werd het 0-2! Helaas kwam Gijsbert voor Gerben die voor de 5e(!) keer zijn sleutelbeen brak. Kort na de 0-2, weer een mooie aanval, de teruggetrokken voorzet werd knap tegendraads ingekopt door Bjarne 0-3! Kans op kans in de 2e helft, helaas viel er ook een tegendoelpunt, na matig verdedigen werd de bal van randje 16 in de bovenhoek gekruld 1-3. Gelijk na het tegendoelpunt een goeie reactie van ons, de sterk spelende Jesper draaide zijn tegenstander dol en gaf de bal hard laag voor, weer werkte een verdediger de bal in eigen doel 1-4! Helaas werd de score niet hoger, daar hadden we nog wel een aantal goede mogelijkheden voor. Maar met deze overwinning zetten we een goede stap richting plek 4. Die plek lijkt recht te geven op een nacompetitieplaats.

Volgende week spelen we thuis tegen Bennekom 3, de nummer 2 op de ranglijst. Dan zal Manfred Knevel de honneurs waar nemen. Alvast dank daarvoor!