Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo '57 2 zet volgende stap en hijgt nummers 2 en 3 in de nek!

17 maart 2024 11:15

MvdL

Ederveen | Om 12 uur stipt was de aftrap op ons eigen Allemanskamp. Dit keer stond de wedstrijd gelukkig onder leiding van een uitstekende KNVB scheidsrechter. Tegenstander DZC '68 3 is geen hoogvlieger in onze competitie, maar wel een taaie ploeg die het ons in Doetinchem knap lastig maakte. De 3-3 daar was nog niet vergeten.

Toeschouwers moesten op tijd zijn, na 90 seconden was het al raak! Een goede, diepe pass van Dick werd eigenlijk verkeerd meegenomen door Gijsbert, de bal kwam met wat geluk bij Martijn uit, die schoof de bal langs de matige doelman van de bezoekers 1-0! Lekkere start en hopelijk een opmars naar meer. De 1e helft was zeker voor ons, de bezoekers zetten geen druk vooruit en gokten met lange ballen op de boomlange spits. Bij ons was Aalt weer in vorm, kopduels werden bijna allemaal gewonnen. Wij hadden wel moeite met het feit dat we wel heel veel de bal in bezit hadden. Met name in de eindfase van onze aanvallen ging het te vaak mis, daardoor bleef de vroege goal ook de enige van de 1e helft.

In de rust was er wat discussie tussen een paar spelers, iets wat je als trainer graag ziet. De jongens zijn echt met elkaar bezig, iets wat lange tijd niet of nauwelijks gebeurde in ons elftal. De trainer nam hierna het woord en voegde eraan toe niet ontevreden te zijn. De eindfase van ons spel moest echt beter.

Ook in de 2e helft duurde het wachten op een doelpunt niet lang. Gijsbert leverde de bal met een goeie actie af aan Jan, die legde de bal goed voor op de al vroeg ingevallen Plag en raak 2-0! Weer hopelijk een opmars naar meer. Helaas waren de 10 minuten na de 2-0 onze minste. De tegenstander begon zelfs in een resultaat te geloven. Gelukkig leverde goed doorjagen van Gijsbert een enorme mispeer van de doelman op. De bal kwam met een enorm effect voor de voeten van Martijn uit 3-0. Dit bleek helaas ook het einde van de wedstrijd te betekenen voor de keeper en de bezoekers waren al door de wissels heen. Tegen 10 man werd het er niet moeilijker op. Ook de 4-0 kwam van de voet van Martijn. En later ook de 5-0, uiteindelijk stopte de teller bij 6-0, deze was op aangeven van Martijn en werd door Marc binnengeramd! Een doelpunt van het 4e dus, die ons enorm helpen in tijden van nood. Helaas viel er ook nog een tegendoelpunt, gelukkig wel een hele mooie. 6-1 overwinning en koploper Lunteren won bij Bennekom. Het verschil met de nummers 3 en 2 is daarmee 1 punt. Onze buren lijken hiermee de titelstrijd beslist te hebben.

Volgende week gaan we op bezoek bij nummer 5 VVOP 3, zei staan inmiddels 8 punten achter ons. Eens kijken wie we dan weer tot onze beschikking hebben.