Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo '57 2 zorgt voor Lunters feestje met knappe overwinning

26 april 2024 6:15

MvdL

Ederveen | Donderdag 20.00 uur | De topper tegen Bennekom 3 werd niet op zaterdag gespeeld, maar op donderdagavond. Onder leiding van toparbiter Marco Scholtus werd er in de stromende regen afgetrapt. De belangen in deze wedstrijd waren voor ons enorm, zowel VVOP 3, als DTS' 35 Ede 3 hadden zaterdag hun wedstrijd gewonnen.

Vanaf de aftrap waren we scherp, een desastreus begin als tegen Lunteren zat er dit keer niet in. De mannen waren gebrand op een resultaat. De eerste echte kans was voor ons, een prachtige aanval, de assist kwam van de weer sterk spelende captain Dick, helaas was de 100% kans niet besteed aan Dirko die de keeper op zijn best aantrof. Een paar minuten later weer een goeie aanval, Luuk vrijgespeeld op rechts, een totaal mislukte voorzet, dit keer de keeper op zijn minst, de bal glipte op miraculeuze wijze door zijn vingers en zo het doel in 1-0! Wel een verdiende voorsprong. Het niveau bij ons ging omhoog, bij vlagen werd er echt uitstekend gevoetbald. Er werden naar schatting 5 prima mogelijkheden bij elkaar gevoetbald, helaas blijf het bij die ene lelijke treffer. Bennekom was alleen gevaarlijk uit hoekschoppen, één keer waren ze er echt dichtbij via een kopbal, gelukkig ging deze naast. 1-0 de ruststand.

In de kleedkamer heerste een tevreden gevoel, maar werden de spelers nog wel even op scherp gezet vooral door elkaar. Een mooie ontwikkeling. Met nog meer loopacties in de diepte en vooral een doelpunt moesten de 3 punten in Ederveen blijven.

In de 2e helft had Bennekom de zaken beter op orde. Ons veldspel werd wat minder en Bennekom leek, met name in de eerste 20 minuten van de 2e helft het heft in handen te nemen. Toch gaven wij geen enkele kans weg. Het voetbal was wat minder, de strijd des te heviger. De kansen die er kwamen waren toch vooral weer voor ons. Een slippertje van de prima spelende Hessel werd gelukkig voor ons niet afgestraft. Na 70 minuten de 1e wissel, Olav vervangt zijn moegestreden broer. Niet veel later een voorzet vanaf links en onder druk van diezelfde Olav wordt de bal ragfijn in eigen doel gekopt 2-0! De wedstrijd in de knip, ook voor Joost en Gijsbert nog een invalbeurt, Luuk en Bjarne ook moegestreden naar de kant. Uiteindelijk viel er niet veel meer te genieten, wij kregen nog wat mogelijkheden, de bezoekers geloofden het allemaal wel. Twee foeilelijke doelpunten, maar echt een knappe prestatie van de mannen, daar ben ik trots op om trainer van te zijn.

Door onze zege is Lunteren kampioen geworden, zij waren er met de voltallige selectie om ons aan te moedigen. Lunteren van harte gefeliciteerd! Onze volgende competitiewedstrijd is op 11 mei, dan spelen we thuis tegen Hoevelaken 2. Om 12 uur is de aftrap.