Advendo '57 2 verliest aansluiting met de top 3 na pover optreden in Voorthuizen

24 maart 2024 8:45

MvdL

Voorthuizen | Om iets over half 3 was de aftrap tussen nummer 5 VVOP 3 en nummer 4 Advendo'57 2. Wij waren aangevuld met spelers uit het 4e (Martijn), het 5e (Elbert), het 6e (Alwin) en twee jongens uit 019 (Nathan en Thomas). Verder speelde Stan voor het eerst in ongeveer 1,5 jaar tijd in de basis, Jesper die 2 weken in de VS op vakantie was geweest en met Hessel alias Peter Crouch in de spits. Een hele puzzel om te leggen.

Ondanks alle perikelen begonnen we uitstekend, een corner in de 5e minuut werd doorgekopt bij de 1e paal en werd door Aalt bij de 2e paal binnengewerkt 0-1! Voortvarend begin en het zag er na een kwartier allemaal prima uit, wij zakten wat in en VVOP wist zich geen raad met de bal. In een tijdsbestek van 5 minuten draaide de wedstrijd volledig om. Eerst was een corner doelman Rik te machtig en werd de bal uiteindelijk via een speler van ons in het doel gewerkt 1-1. Niet viel later werd een lage voorzet maar half weggewerkt. Uiteindelijk schoot Dick de bal tegen Aalt en weer een eigen doelpunt 2-1. Langs de lijn stonden we met veel verbazing te kijken, het leek echt helemaal nergens op. Hessel was al van positie gewisseld met Jesper, die nu soort van linksbuiten was geworden. Het laatste kwartier van de 1e helft probeerden we ons op te richten met Dick en Stan als zeldzame lichtpuntjes. De ruststand was 2-1, we konden nog wat doen in de rust.

Twee wissels in de rust iets wat ook heel zeldzaam is dit seizoen. Nathan voor de zeer matige Gijsbert en Elbert voor Joost, die ook niet in goede doen was. Zo matig hadden we het 2e nog niet vaak gezien, op tv praten ze dan over een ondergrens, nou laten we hopen dat die bereikt was. Er was nog veel te repareren en met meer druk vooruit de 2e helft in.

Ook in de 2e speelden we niet veel beter, VVOP had vertrouwen getankt uit de eerste 45 minuten en wij bleven slordig en kregen maar geen grip op de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier viel de beslissing, een zondagschot van zo'n 22 meter viel prachtig in de bovenhoek 3-1. Ook de andere twee wissels maakten hun opwachting, Alwin kwam voor Hessel als linksback. Iets later kwam Thomas voor de uitstekende Stan. Uiteindelijk viel er nog 1 doelpunt, weer een mooie: een schot van 20 meter viel over Rik het doel in. Ook onze doelman keepte zeker niet zijn beste wedstrijd en deelde mee in de malaise. Een ruime nederlaag tegen een ploeg die zeker niet meedoet om de prijzen. De concurrenten wonnen beiden ruim en staan weer op 4 punten. VVOP is ons genaderd tot 5 punten.

Volgende week hebben we een vrije zaterdag, deze week doen we het even rustig aan en trainen we alleen donderdags. Op 6 April hervatten we de competitie en komt de koploper op bezoek, buurman Lunteren. We hopen dan weer iets completer te zijn.