Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo'57 2 ziet overwinning door de vingers glippen tegen rivaal!

25 februari 2024 10:30

MvdL

Barneveld | Om 15uur blies zingende scheidsrechter Rene van Duijn voor de aftrap. Tegenstander SDVB 3 is voor ons al jarenlang een angstgegner en met deze arbiter koesteren wij ook geen positieve herinneringen. Met een uitstekende selectie waren wij toch licht favoriet.

Weer hadden we voldoende aanvallers tot onze beschikking, wat resulteerde in een 4-3-3 opstelling. Het begin was aardig, wij hadden veel balbezit en leken veel beter. Een aardige mogelijkheid voor Jochem en een net niet rebound voor Evan was echter lange tijd het enige wat we creëerden. Ons spel werd slordiger, SDVB ging wat hoger druk zetten en wij maakten steeds vaker de verkeerde keuzes. Dit leverde twee grote kansen op voor de thuisploeg, Doelman Rik hield ons met briljant keeperswerk op de been. Ruststand 0-0, nog niet het vuurwerk waar we op hadden gehoopt.

In de rust 1 wissel, Geurt met geel op zak naar de kant en Herco in de punt van de aanval. Hierdoor schoven Dick, Luuk en Bakkie een linie terug. Verder was de trainer verre van tevreden, we maakten gewoon te veel fouten en in de rust wordt er dan wel wat tegen elkaar gezegd, waar de staf liever ziet dat dit in het veld gebeurd. Met de tactische omzetting en nog een opbeurende speech van assistent Cor gingen we weer het veld op.

De 2e helft was van een wat beter niveau. Het druk zetten werd beter uitgevoerd en de tegenstander kwam er steeds minder aan te pas. Toch weer een snelle gele kaart, dit keer Jesper die een prima duel won. Uitkijken geblazen, na driekwart wedstrijd een goede aanval van ons, de bal in de loop bij invaller Herco en die twijfelde niet 0-1. Een echte spitsengoal die met luid gejuich werd ontvangen. Stan in de warming-up gestuurd voor Jesper, die met een rare actie nog zomaar zijn 2e gele had kunnen pakken. De wissel maar iets versnellen dus. Ook invaller Stan kreeg direct geel, hetzelfde slachtoffer maar weer was het een prima duel. De arbiter ging een steeds grotere rol spelen. Eén hele grote kans kwam er toch voor SDVB, 1 op1 met Rik werd de bal keurig over Rik heen gechipt, maar wel naast gelukkig. De winst leek binnen, totdat een tackle van Jochem, die echt alleen maar bal raakte werd bestraft met een vrije trap. De voorzet werd keurig bij de 2e paal neergelegd, teruggekopt en van dichtbij binnengewerkt 1-1. Na de goal kregen ook Dick en Evan nog geel vanwege commentaar op de leiding. Na het laatste fluitsignaal was het feest bij de thuisploeg, "gestolen punt moeten we vieren", dat soort termen kwamen voorbij. Voor ons een hele zure appel om doorheen te bijten, zeker toen we na afloop de uitslagen van de andere wedstrijden hoorden.

Volgende week spelen we thuis om 12 uur. Tegenstander is dan laagvlieger Blauw Geel 2.