Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo ‘57 2 wint weer van Blauw Geel ‘55 2 maar overtuigt niet

3 maart 2024 9:00

MvdL

Ederveen | Onder leiding van KNVB scheidsrechter dhr. De Wit werd er om 12 uur door ons afgetrapt. Een heerlijk zonnetje en een tegenstander die we in Ede ruim hadden verslagen, tijd voor een lekker potje voetbal!

Helaas hadden we deze week wel weer wat minder te kiezen, alleen Niels uit 1 erbij, de geblesseerde Geurt en zieke Luuk vielen af. En keeper Rik maakte weer zijn opwachting in het 1e. De eerste helft waren de krachtsverhoudingen meteen zichtbaar, Blauw Geel was niet gekomen om mooi voetbal te laten zien, wij moesten het spel maken. De eerste 20 minuten lukte dit best aardig, we speelden zeker niet top maar we speelden wel 2 echte 100% kansen bij elkaar. Dick schoot oog in oog met doelman Michel van Beek ( de iets oudere lezer kent hem nog wel uit zijn 1e tijd) op de paal en Evan mikte van dichtbij naast. Na een half uur nog een aardige mogelijkheid voor Dick, dit keer stuitte hij op de keeper. Een teleurstellende 0-0 ruststand.

In de kleedkamer was het muisstil in eerste instantie. De vraag was wat de spelers er zelf van vonden en hoe het werd beleefd. Weinig positiefs kwam naar voren, de trainer was het daar niet mee eens, alleen in zo'n wedstrijd moet je het echt helemaal zelf doen. Dat houdt ook in dat je slimmigheidjes moet toepassen, maar ook de kansen er simpelweg in moet schieten. Zonder wissels gingen we de tweede helft in.

Het eerste kwartier van de tweede helft was denk ik ons beste kwartier. Het tempo lag iets hoger en het onder druk zetten van de tegenstander ging ook beter. Na een uur spelen viel dan eindelijk de bevrijdende1-0, een verre inworp van Jesper werd door Evan stilgelegd, de meegekomen Hessel vond de bal voor zijn voeten en veegde de bal in de verre hoek! Dan denk je langs de lijn nu klappen we erover, dat bleek helaas niet het geval. Eerst gaf John bijna een cadeautje weg in de opbouw, dit liep met een sisser af. Niet veel later kwam de beste kans voor de bezoekers, een voorzet werd maar niet verdedigd, na veel gerommel een open kans die op de paal werd gerold en vervolgens werd de rebound uitstekend gepakt door John. Het leek wel of de voorsprong verlammend werkte. Alle vier de wissels waren uiteindelijk ook nodig. Gijsbert kwam na 70 minuten voor Niels die liesklachten had. Na 80 minuten kwam Marc voor Evan, die voorlopig zijn laatste wedstrijd speelde. Komende week volgt de operatie aan zijn liesbreuk. Uiteindelijk kwamen Joost en Olav ook nog, Plag had ook liesklachten en Jesper botste met volle vaart tegen zijn tegenstander. Uiteindelijk trokken we met de wissels die stuk voor stuk goed invielen de 3 punten over de streep. Echt een zwaarbevochten overwinning.

Volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd tegen DTS 3, zei staan één plekje boven ons met 4 punten meer. De wedstrijd in Ede start om 12.15 uur