Facebook Toestaan Niet toestaan

Advendo ‘57 2 wint topper en doet uitstekende zaken

10 maart 2024 13:00

MvdL

Ede | Om 12.15 uur werd er in Ede afgetrapt, de topper tussen nummer 2 DTS'35 3 en nummer 4 Advendo'57 2 was op voorhand een cruciale wedstrijd voor ons. Het verschil in punten was immers 4 punten in het voordeel van de thuisploeg. DTS zou bij een gelijkspel ook de 2e periodetitel pakken. Helaas stond de wedstrijd onder leiding van een zeer matige scheidsrechter.

De beginfase was aftasten, beide teams namen niet te veel risico's, het druk zetten van de laatste weken was nu ook wat anders. We hadden het tactisch iets anders neergezet en dat werkte verdedigend uitstekend. Eerste hoogtepunt van de wedstrijd was na 13 minuten, een uitstekende corner van aanvoerder Dick werd perfect in de verre bovenhoek gekopt door Jesper 0-1! De voorsprong werkte dit keer niet verlammend. We speelden een hele volwassen 1e helft waarin echt niets werd weggegeven. Eén kans van DTS werd verijdeld door doelman John, maar de schandalige overtreding die eraan voorafging had toch wel bestraft mogen worden. Aanvallend creëerden we ook niet heel veel maar ons veldspel was echt beter dan de laatste weken.

In de rust waren we het eens met elkaar. We speelden goed, maar deze tegenstander gaf niets cadeau en de arbiter zou ook nog wel is een nog grotere rol van betekenis kunnen gaan spelen. 45 minuten lang buffelen was de afspraak.

De 2e helft werd nog meer een vechtwedstrijd. Harde duels, veel lange ballen van de thuisploeg. Bij ons stond het achterin als een huis, Aalt en Bakkie speelden echt een dijk van een wedstrijd. Toch kwamen er wel wat meer gevaarlijke situaties bij ons doel, gelukkig keepte John uitstekend. Het bleef gelijk op gaan. Luuk kwam na een kwartier voor de teleurstellende Plag. In de 67e minuut werd een lange trap van John goed doorgekopt door Luuk, Martijn nam de bal niet echt lekker mee en besloot toen maar uit te halen. Een streep van jewelste van zo'n 20 meter in het dak van het doel 0-2! Dit leek de genadeklap te zijn, zo werd de goal ook gevierd. Na 70 minuten een dubbele wissel, Marc verving Joost en Stan die na lang blessureleed weer fit aan het worden is verving zijn broer Bjarne. De thuisploeg probeerde nog wel wat terug te doen, maar de overtuiging ontbrak. Ook de 4e wissel kwam nog Gijsbert verving Niels die de tank leeg had. In de 89e minuut wilde de arbiter nog even een stempel op de wedstrijd drukken. Een diepe bal werd door John opgeraapt, de valpartij van de aanvaller werd na lang wachten uiteindelijk beloond met een strafschop, echt ongelofelijk. John zat dichtbij maar de 11 meter betekende 1-2. Spanning weer terug, de 5 minuten extra tijd leverde uiteindelijk geen problemen meer op. Echt een uitstekende prestatie, gelukkig hebben we onszelf dit keer wel beloond. Bennekom won later in de middag bij VVOP en is daarmee periodekampioen. Wij hebben plek 4 weer stevig in handen en naderen nummer 3 DTS tot één punt.

Volgende week spelen wij thuis tegen DZC'68 3, de wedstrijd begint om 12 uur.